A journalists life....


Marjanne: 22 jaar, journaliste-in-spé, spontaan, chaotisch, vrolijk, soms verlegen, muziek, cabaret, freelance sportverslaggever, FRIENDS!, The Sixth Sense, Roxette, Ronald Giphart, Lebbis&Jansen.



Emeel me!

Oude kranten




Motto
Ik heb altijd gedacht dat de krachten
Die me drijven de mijne moeten zijn
En ik heb altijd gezegd dat als je vecht
Je niet meer bang moet zijn voor bloed en pijn
Als het er op aan komt
Als er gevochten wordt
Op het scherpst van het mes
Dan denk ik:
Lang lag ik onder maar zonder de wanhoop
Van het wachten in nachten die eindeloos duren
k Heb geloof in mijn hoofd en mijn handen
Straks kom ik boven
uit: Boven - Bløf





Webring Jonge Journalisten
Vorige| Volgende
Overzicht deelnemers


Powered By Blogger TM

Feedback by backBlog

;
   dinsdag, juni 25, 2002  

Marjannes Melige Meidentroep



Excuses voor de vreselijke Fancy-titel, klik HIER voor mijn mooie spulletjes die hieronder staan beschreven.

1- Een van de honderden pennen die in mijn kamer, tassen en jaszakken rondslingeren. Onmisbaar voor mijn werk als journalist en ook gewoon handig.

2- Uit mijn collectie. De vibrator die Sandra en Ramon mij geschonken hebben was zo moeilijk in te scannen. Erg veel bijzonders staat er niet op die dobbelstenen, maar 'lick nipples' is toch wel aangenaam dacht ik zo. ;)

3- Een elastiekje om mijn inmiddels schouderlange haar uit mijn gezicht te houden tijdens het razende reporteren. In paars natuurlijk; mijn lievelingskleur.

4- JAHAA!! Ook ik ben eindelijk in het bezit van het roze briefje. Is nu inmiddels dus ook standaard uitrusting in mijn tas. Wie mijn tweede naam raadt: een eervolle vermelding voor u!

5- Hij brengt geluk, echt! Dit kettinkje waarvan je de hanger ziet kocht ik in VWO-5 ooit in Praag. Heb m ALTIJD om met examens en tentamens en t werkt.

6- Zucht! Ook ik heb mijn zwakke en infantiele momenten. Dit is het recentste exemplaar van de buttons die ik altijd voor mn verjaardag krijg. En ik doe m nog op mn tas ook...

7- Tja een tic. Ik heb ALTIJD lipgloss of andere troep voor op mn lippen bij me. De onderdanen waarmee ik zo goed kan zoenen (hihi) moeten natuurlijk wel goed verzorgd voor de dag komen :)

8- Roxette? Die zijn toch al lang dood?! Nee dus! Vorig jaar oktober heb ik eindelijk de band live gezien die ik al jaren adoreer. Overigens ben ik ook gek van Bløf, maar die zie ik wat regelmatiger...

9- Twee ringen. De onderste is de vriendschapsring van mij en mijn vriendje Joeri en de bovenste kocht ik tijdens mijn allereerste betaalde journalistieke opdracht. (dat wordt nostalgie)

10- In dit tasje past alleen mn onmisbare mobiele telefoon. Naast dit ding ben ik in het bezit van nog zo'n 25 exemplaren van klein tot groot, van rugzak tot schoudertas. (ehm tic 2 dus..ik heb er nog veel meer maar om jullie daarmee te vermoeien...)

11- Een kladblokje! Ook onmisbaar voor mijn bezigheden als journalist. Overigens is mijn site, zoals je ziet, ook te bereiken via www.marjanne.tk

Tot zover Marjannes Melige Meidentroep part 1 :)
   

   geschreven door Marjanne op dinsdag, juni 25, 2002


   vrijdag, juni 21, 2002  

Asteroïde raast voorbij aarde



Het RTL nieuws meldde vanmorgen dat een asteroïde zo groot als een voetbaldveld bijna voor een ramp heeft gezorgd. Vorige week vrijdag raasde de asteroïde met 36.000 kilometer per uur vlak langs de aarde. Het gesteente miste de aarde 'slechts' op 120.000 kilometer. Als de asteroïde de aarde had geraakt zou dit een vergelijkbare inslag hebben gehad zoals in Siberië in 1908. Toen werd ruim 2000 vierkante kilometer geheel weggevaagd

Astronomen hadden de asteroïde, die de naam 2002 MN draagt, pas in de gaten, NADAT deze de aarde al was gepasseerd. Toch fijn dat ze daar achter kwamen, beetje lekker laat. Goh een astroïde, nou die hadden we niet gezien! Hoe kan je in vredesnaam een astroïde ter grootte van een voetbalveld missen?! Zijn ze blind ofzo?! Waarvoor worden die miljarden euro's uitgegeven aan onderzoek van het heelal?! Voor uw informatie: in 2061 zal de asteroïde weer langs de aarde razen. SO BE AWARE!!
   

   geschreven door Marjanne op vrijdag, juni 21, 2002


   woensdag, juni 19, 2002  

JOEHOE!!


Bloed, zweet en tranen heeft t me gekost. En vooral veeeeeeeel geld!! Maar dan nu toch eindelijk EIN-DE-LIJK heb ik mn rijbewijs gehaald!!!

Vanmorgen ging ik weer eens dood van de zenuwen, maar de meneer van het BNOR wist me erg gerust te stellen. Het ging gewoon ook superlekker. Heb t roze papiertje hier voor me liggen en verlies t niet uit t oog. Net met mn mamma ernaast een stukje gereden, was best wennen, als er namelijk iets gebeurt kan alleen ik remmen. Maar t ging goed! En die smile op mn face is ook niet meer weg te krijgen vandaag!!

Pas op 19 juni 2012 moet ie verlengd worden. Voorlopig kan ik dus nog even lekker rijden. Enne meneer Willemsen, ik heb dan toch dat stukje geschreven over hoe ik aan mn rijbewijs ben gekomen :)
   

   geschreven door Marjanne op woensdag, juni 19, 2002


   maandag, juni 17, 2002  

Invincible Ireland



Ze leken best lekker te gaan. De Ieren kwamen op het toernooi terecht en drongen door tot de achtse finales. Tot ze gisteren tegen Spanje moesten. Spanje had een vrij goed keeper. Ierland kwam met 1-0 achter, maar later door een terechte strafschop weer gelijk. Ook een verlenging bood geen uitkomst. Dus moesten er strafschoppen genomen worden om het belangrijke duel te beslissen.

MAAAAAAAAAR.......wie laten de Ieren een strafschop nemen?! Inderdaad uitgerekend iemand die Holland heet! Dat kan natuurlijk nooit goed gaan aangezien de ervaring van Nederland met strafschoppen niet al te best is. Ierland verloor dan ook met 3-2. Erg sneu....
   

   geschreven door Marjanne op maandag, juni 17, 2002


   dinsdag, juni 11, 2002  

Douche-dilemma



Als ik onder de douche sta vraag ik me af of ik de anti-roos, tegen vet haar of tegen droog haar shampoo moet pakken. Ik heb namelijk gewoon normaal haar!!! En dan zeggen ze dat douchen ontspannend is... :(
   

   geschreven door Marjanne op dinsdag, juni 11, 2002


   woensdag, juni 05, 2002  

Geen WK, tóch winnaar!


Niet met bier op de bank, geen Wilhelmus en ook geen rood-wit-blauwe vlag. We doen niet mee!! De Wereld Kampioenschappen voetbal zijn in volle gang, maar zonder Oranje. Vooral onze ooster- en zuiderburen –Duitsland en België- lachen zich kapot. De Duitsers hebben zelfs een speciale website (www.ihrseidnichtdabei.de) en maken de Hollanders, met in de hoofdrol voetballers, finaal belachelijk.

Maar er is hoop! Guus Hiddink, voormalig bondscoach van Oranje, is wél aanwezig op het WK voetbal in Korea en Japan. De Achterhoeker is sinds 15 maanden werkzaam als bondscoach van het Zuid-Koreaanse nationale elftal. Na de overwinning op Polen –de eerste WK-zege ooit voor de Koreanen -is Hiddink de meest geliefde man van Zuid-Korea.

Hiddink lijkt echter een hoger doel te hebben met zijn succes in de voetbalsport. Officieel is Zuid-Korea namelijk nog steeds verwikkeld in een al 40 jaar durende oorlog met Noord-Korea. Voor ieder man is een driejarige dienstperiode verplicht. Alleen sporters die wereld- of olympischkampioen worden krijgen vrijstelling. Hiddink heeft het nu met de Zuid-Koreaanse president Kim Dae-sung op een akkoordje gegooid: als zijn ploeg de tweede ronde haalt, krijgen de spelers vrijstelling van dienstplicht. Hiddink in het AD: “Ik vond dat ik best wat kan eisen, de politiek komt steeds op ons succes af.”

Zou dat niet dé oplossing zijn voor alle ellende in deze wereld?! We organiseren wat meer WK’s, want sport verbroedert nu eenmaal. We stellen Hiddink aan als bondscoach van bijvoorbeeld Israël, ze spelen wat WK-wedstrijdjes -natuurlijk niet tegen de Palestijnen- en ze winnen wat potjes. Sharon gaat dan als tegenprestatie weer eens aan tafel zitten met Arafat, en zorgt zo voor vrede. Hebben we toch nog een Nederlander die met succes heeft met voetbal! Wie t laatst lacht…
   

   geschreven door Marjanne op woensdag, juni 05, 2002


   maandag, juni 03, 2002  

Westbroek wordt eindelijk verstandig!



Henk Westbroek heeft zich EINDELIJK gerealiseerd dat ie beter liedjes kan maken dan politiek bedrijven. Hij stopt dan ook als fractievoorzitter van Leefbaar Utrecht. JOECHEI!!!
   

   geschreven door Marjanne op maandag, juni 03, 2002  

Tentamen



Tentamen voor 3e jaars studenten journalistiek in Tilburg.

Vraag: Noem 8 persbureaus (nationaal en/of internationaal)
Eronder staan vast de antwoorden: (ANP, AP, Reuters, AFP, DPA, UPI, Belga, GPD, Itar-Tass, EFE, EPA, PAP-Polen, Bloomberg, Xinhua)

Hoezo, de kwaliteit van het HBO-onderwijs gaat achteruit?!

   

   geschreven door Marjanne op maandag, juni 03, 2002